Basisonderwijs

Aanbod voor de onderbouw:

LTTRS
Deze voorstelling gaat over hoe moeilijk lezen kan zijn. En hoe mooi. Beleef het verhaal van Lot, haar vader Loetje en haar knuffel Zeedraak. Na afloop van de voorstelling krijgen alle kinderen het prentenboek ‘Zeedraak zoekt een plek’. Gemaakt voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar én hun ouders. Na afloop van de voorstelling kunnen leerlingen aan de slag met het thema LTTRS. KopGroep Bibliotheken ontwikkelde een lespakket met 26 lesbrieven: één voor elke letter van het alfabet.

Lees hier meer over LTTRS.

1 onder 2 kappen
Deze beeldende en muzikale voorleesvoorstelling is geschikt voor het hele gezin en kan in elke ruimte worden gespeeld. Sabrina NaberMacnack verwerkt in '1 onder 2 kappen' de indrukken van de reis met haar vader door zijn geboorteland Suriname.

Thema van het educatief materiaal bij de voorstelling 1 onder 2 kappen is THUIS. Hoe ziet jouw thuis eruit of waar voel je je thuis?

Download hier:
Lesbrief onderbouw basisonderwijs (groep 1,2)
Lesbrief middenbouw basisonderwijs (groep 3,4,5) 

Aanvullend lesmateriaal (powerpoint met filmpjes en prints) kan hier per mail worden aangevraagd.

Lees hier meer over de voorstelling.

Aanbod voor de bovenbouw:

Zus van Broer
Een grappig familieverhaal over broers en zussen van kinderen die ziek zijn of speciale zorg nodig hebben. Een komedie over een ernstig onderwerp en een 8+ verhaal voor alle leeftijden. Marike van Weelden en Pieter Tiddens willen met deze voorstelling laten zien hoe de levens van deze ‘brussen’ eruit zien. 

Bij de voorstelling Zus van Broer is een educatief spel beschikbaar. Tijdens dit spel maken leerlingen kennis met verschillende gezinssituaties en de voor- en nadelen daarvan. Bekijk hier de uitleg van het spel. 

Download hier de richtlijnen voor een filosofisch nagesprek over deze voorstelling. 

Lees hier meer over de voorstelling.

Voor meer informatie en boekingen kun je contact opnemen met ons theaterbureau Kracht van Beleving