Het Theaterteam

Eigen Werk Theaterteam maakt al vanaf het oprichtingsjaar 2000 voorstellingen voor kinderen en volwassen publiek. Met veel humor maakt Eigen Werk Theaterteam sociaal betrokken theater.

De voorstellingen worden gemaakt vanuit persoonlijke verhalen van de makers zelf. De makers brengen met veel inlevingsvermogen nieuw geschreven repertoire met muziek als vanzelfsprekende tweede taal. Vaak stevig van inhoud, maar licht van toon zonder de harde waarheid te schuwen. Bij Eigen Werk Theaterteam zijn de voorstellingen toegankelijk voor een publiek van jong tot oud.

Pieter Tiddens, artistiek leider en oprichter van Eigen Werk, heeft in de afgelopen periode een team om zich heen gevormd. Hierdoor is een gezelschap ontstaan dat in staat is nog scherper eigen werk te maken. Voorstellingen die je aan het denken zetten en uitnodigen tot een gesprek, met thema’s waarin het mogelijk is om zelfs over de grootst mogelijke ellende te lachen.

Eigen Werk Theaterteam speelt steeds vaker op ongebruikelijke locaties. Doordat de theatermakers het publiek opzoeken, komen ze in het hele land, daar waar de mensen zijn.