Terug naar Goed bezig

17 maart: première Zus van Broer

Onze nieuwe voorstelling Zus van Broer gaat zondag 17 maart in première in theater Peeriscoop in Gorinchem. Zus van broer is een grappige familievoorstelling over broers en zussen van kinderen die ziek zijn of speciale zorg nodig hebben. Een komedie over een ernstig onderwerp voor iedereen van 10 jaar en ouder.

Marike van Weelden en Pieter Tiddens van Eigen Werk Theaterteam willen met deze voorstelling laten zien hoe de levens van deze ‘brussen’ eruit zien. Bij de voorstelling verschijnt ook een gelijknamig boek met illustraties van Hennesien van Walderveen.

Marike: “Zus van broer is een spannend verhaal dat raakt aan wat veel jonge mensen meemaken in het gezin. Er is overal wel wat. Je kunt ook een broer of zus hebben die op een andere manier in de problemen is gekomen en waar ouders zich zorgen over maken. Of je ouders zitten zelf in de narigheid, waardoor je al veel te jong mantelzorger bent. Het gaat ook over de relatie van de zus met haar opa, haar moeder en haar vriendin. Dat is een universeel verhaal. Het gehandicapte broertje is door zijn aanwezigheid in feite degene die zaken op scherp zet binnen relaties.”

De voorstelling wordt gespeeld door Marike, Pieter en Anne Meijer. De regie is in handen van Rob Vriens en Ellen Klever verzorgt de vormgeving.

Koop hier je kaarten voor de première.