Terug naar Goed bezig

Einde van een tijdperk: Lastige ouders stopt

Het einde van een tijdperk is in zicht. Op 30 juni spelen we in Heemskerk de allerlaatste voorstelling van 'Lastige Ouders'. 

Na 6 jaar en meer dan 200 voorstellingen in theaters, scholen en op andere locaties stopt deze succesvolle serie voorstellingen. In 'Lastige Ouders' vertelt actrice Marike van Weelden als moeder van een verstandelijk gehandicapt kind, samen met theatermaker Pieter Tiddens, openhartig haar verhaal. Een persoonlijk verhaal over hoe groot liefde en geluk kunnen zijn. 

Gebaseerd op de dagboeken van Marike laten de acteurs zien hoe het is om met een kind te leven dat voortdurende zorg nodig heeft. Een openhartige, inspirerende familie die haar kwetsbaarheid durft te tonen als noodzakelijke gespreksopener en hart onder de riem voor mensen in een vergelijkbare situatie en de mensen om hen heen.

De vraag naar dit verhaal en bijbehorende gesprek is onverminderd groot. Daarom is de registratie van de voorstelling na de zomer beschikbaar voor bijvoorbeeld verwanten en professionals.

Bekijk Lastige Ouders hier.

De foto bij dit bericht is gemaakt tijdens de één na laatste voorstelling. We speelden voor 50 ouders van zorgintensieve kinderen. Georganiseerd door twee van die ouders. Het is zo’n lieve wereld door die bijzondere kinderen. Je gunt het niemand maar ik zou het niet willen missen. Wij gaan dit verhaal met ‘Zus van Broer’ op een andere manier verder vertellen. De wereld heeft het zo nodig. Wat een fantastische theater ervaring. Gymzaalvoorstellingen zijn geweldig.

Pieter en Marike zijn op dinsdag 15 augustus in het NH Radio-programma Lunchroom geïnterviewd over Lastige Ouders. Luister het gesprek met presentatrice Patricia Nagelkerke hier terug.