Terug naar Goed bezig

Kijk nu gratis Waar de helden zijn

De documentaire 'Waar de helden zijn' is voor particulieren nu gratis te bekijken. De film van Ange Wieberdink gaat over een gezin met een kind dat extra zorg nodig heeft.

Vier mensen, één gezin. Arne, Marike, Bieneke en Jons. Het stormt in het hoofd van Jons, hij stormt door het huis. Hoe groter hij wordt, hoe moeilijker het is om thuis voor hem te zorgen. Op zijn zevende nemen zijn ouders de moeilijke beslissing om hem in een instelling te laten wonen. Hoe voelt het, als ouder? En hoe heeft Bieneke, de zus van Jons dit allemaal ervaren?

Filmmaker Ange Wieberdink ontmoette dit bijzondere gezin in 2014. Sindsdien volgde ze hen en heeft ze mogen filmen tijdens enkele belangrijke momenten in het leven. Voor deze documentaire werden scenes uit de voorstelling 'Lastige Ouders' opgenomen. Een productie die Marike samen met theatermaker Pieter Tiddens maakte, waarin ze laten zien hoe het is om met een kind te leven dat voortdurende zorg nodig heeft.

De interviews, de intieme privébeelden en de theaterscènes vertellen samen het verhaal van Jons, van zijn ouders en zijn zus. 'Waar de helden zijn' geeft op eerlijke en indringende wijze een unieke inkijk in dit gezin.

Bekijk de film hier.