Terug naar Goed bezig

Nieuw: De Digipeut

Om mee te kunnen doen in de samenleving moet je ‘digitaal geletterd’ zijn. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Software, inloggen, DigiD, cursor, button, browser, website, menu, instellingen, wachtwoord, gebruikersnaam, pincode; voor veel mensen is het allemaal abracadabra. Voor hulp kun je vanaf nu terecht bij de De digipeut.

Onze nieuwe voorstelling De digipeut wordt gespeeld door acteurs Marike van Weelden en Pieter Tiddens. Een klant met een vraag over het aanvragen van een DigiD brengt een eerste bezoek aan een digipeut. Bij een proeflezing bij de Ervaringsraad van Movisie herkende iedereen zich hierin, kon er om lachen maar moest er ook van huilen.

Digipeut is een korte voorstelling die vragen stelt over digitale vaardigheid. Om het gesprek op gang brengen. De voorstelling wordt gevolgd door een interactief deel over digitale inclusie; over meedoen ondanks computers.

Digipeut kan overal worden gespeeld; op scholen, in de bibliotheek, bij instellingen, gemeenten en natuurlijk in theaters. Beschikbaar vanaf voorjaar 2024. 

Neem voor informatie over de mogelijkheden en prijzen contact op met ons theaterbureau Kracht van Beleving: jolanda@krachtvanbeleving.nl of 06-43142760.