Terug naar Het Theaterteam

Bieneke Ehlhardt

Actrice

Al sinds ik me kan herinneren ga ik naar theater. Ik hou ervan om in verhalen mee te gaan en in die fantasiewereld te duiken. Toen ik jong was, danste ik veel en trad daar ook mee op. Op mijn zestiende besloot ik mee te doen aan een jongerenproductie van Toneelgroep Oostpool, ‘Het Slecht Bewaakte Meisje’. Ik was betoverd en sindsdien ben ik me verder aan het ontwikkelen als actrice. Daarna speelde ik o.a. in 'De Koning van het Grasland' van toneelgroep Jan Vos en 'Trollenjong' door Sanne Zweije.

Verder ben ik de trotse zus van Jons, waar de voorstelling ‘Lastige Ouders’ op is gebaseerd. Daar ben ik vanaf het begin van het maakproces bij betrokken geweest. Ik heb de rol van Janneke ingesproken. De documentaire ‘Waar de Helden zijn’ gaat over ons gezin en daar heb ik dus ook aan meegewerkt.

Eigen Werk Theaterteam is bijzonder voor mij omdat hier verhalen worden verteld, die verteld moeten worden. Zo ook mijn verhaal als brus, zodat andere brussen zich kunnen herkennen en erkenning krijgen.