Terug naar Het Theaterteam

Marike van Weelden

Acteur, schrijver

In 1990 studeerde ik af aan de toneelschool Arnhem. Daarna heb ik bij veel verschillende gezelschapen gespeeld. Zowel voor volwassenen als kinderen. In 1997 speelde ik met Pieter een intens slecht koningskoppel in De Dochter van de Boevenkoning. Sindsdien maken we samen voorstellingen.

Ik had al een tijd het idee om een voorstelling te maken over hoe het leven is met een zwaar gehandicapt kind. Toen ik Pieter daarover sprak vond hij dat meteen een heel goed idee. Hij stelde voor om dat samen te doen. Hij daagde me uit om over mijn eigen ervaring als moeder te schrijven. Op basis van wat ik vervolgens geschreven heb zijn we samen aan een toneeltekst gaan werken. Dat is Lastige Ouders geworden.

Ik ben heel blij met de samenwerking met Eigen Werk Theaterteam. Er is zo veel kunde en een grote liefde voor theater, vertrouwen in elkaar en een prettige noodzaak om mooie producties te maken. De maatschappelijke thema's die gekozen worden liggen me na aan het hart. Ik kijk uit naar de projecten die we nog willen maken, waar ik als acteur en coauteur aan mee mag werken.

Voor meer informatie over mijn werk kun je terecht op mijn site.