Terug naar Het Theaterteam

Sabrina NaberMacnack

Maker

In mijn jeugd heb ik op de JeugdtheJAterschool in Amsterdam gezeten. Al snel kreeg ik een rol in de theatervoorstelling ‘The Magnifisent Seven’ geregisseerd door Irene Kriek. In 2009 ben ik afgestudeerd aan de theaterschool te Rotterdam als theatertechnicus met specialisatie lichttechniek. Als technicus heb ik gewerkt voor HummelinckStuurman, Senf en Jakop Ahlbom. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon. In 2016 maakte ik een reis naar Amerika om camera acteren te studeren aan de New York Conservatory For Dramatic Arts.

Een jaar later werkte ik niet alleen als technicus, maar ook als actrice bij o.a. Bonte Hond, Boesjans en Dewi Reijs. Sinds 2020 presenteer en maak ik ook. En nu dan bij Eigen Werk Theaterteam.

Het was de bedoeling dat ik van start zou gaan in de voorstelling LTTRS. Maar The Virus We Shall Not Name gooide roet in het eten. Eigen Werk Theaterteam startte het coronakinderkanaal, waarbinnen ik geheel naar eigen invulling een rubriek genaamd SAAI ben begonnen.

Bij Eigen Werk Theaterteam krijg ik zoveel vertrouwen, waardoor ik alles binnen mijn kunnen kan uitproberen. Dat vind ik heel bijzonder. Het voelt alsof ik hier al jaren werk, maar eigenlijk werk ik er pas een half jaar en heb ik alleen Pieter in het echt gezien en Vera en de anderen nog niet.

Het feit dat ik dit theaterteam mij als maker heeft ontdekt, belooft wellicht veel voor de toekomst. Er zijn heel veel onderwerpen waar ik wat over zou willen vertellen. En stiekem hoop ik ooit een voorstelling te makken met liedjes die ik, samen met vrienden en familie, in m’n kindertijd heb bedacht.