Terug naar Het Theaterteam

Tom Jaspers

Regisseur, acteur

In 2014 studeerde ik af aan de ArtEZ Toneelschool en sindsdien werk ik als acteur, regisseur en docent voor (muziek)theater. Momenteel speel ik in De Lorentzformule van Rieks Swarte en in Windows of Opportunity van Ensemble de Formule. Vanaf oktober 2020 is mijn afstudeervoorstelling van de Master Muziektheater (regie) aan het ArtEZ Conservatorium te zien; Kintsugi.

Ik heb gespeeld bij o.a. Toneelgroep Oostpool, Het Nationale Theater, Het Amsterdamse Bostheater en Toneelgroep de Appel met o.a. Theu Boermans, Casper Vandeputte en Bert Luppes.

In 2014 werd mijn schrijf- en regiedebuut Herostratos gelukkig lovend ontvangen. Daarna maakte ik voorstellingen in Nederland, Tsjechië, Noorwegen en Egypte en was ik regieassistent bij Theater Lübeck, Orkater en De Nationale Opera. 

Het theaterteam zette aan het begin van de Coronacrisis het Coronakinderkanaal op. Hierin nam ik Anoek's Verzoekhoek voor mijn rekening. Toch wel een van de vreemdste personages die ik ooit heb gespeeld.

Werken bij Eigen Werk Theaterteam is voor mij een droom die uitkomt. Onderdeel zijn van een inspirerend team dat samen mooie theatervoorstellingen maakt. Zowel mijn eigen ideeën voor voorstellingen als die van anderen verwezenlijken: altijd in samenwerking met Pieter en Sabrina. Ik verheug me.