12+

Cast & Crew

  • Spel: Anne Meijer, Pieter Tiddens, Dennis Mulder
  • Regie: Rob Vriens
  • Tekst: Sophie Tiddens, Pieter Tiddens, Anne Meijer, Saskia Goldschmidt, Mees de Wijn, Moos de Walle
  • Compositie: Moos de Walle, Ronald Schmitz & Pieter Tiddens
  • Decor & Kostuums: Ellen Klever
  • Grafische vormgeving: Donald Beekman

Wat de f*ck is geluk

Piep voelt zich niet okay. Teveel gedronken, beetje geblowd. Kan gebeuren. Ze is puber en probeert wat uit. Zelfs vader vindt ‘dat dat moet kunnen’. Maar wanneer de pijn dieper blijkt te zitten, schuift Piep richting onbegrepen, niet gehoord en hult ze zich in stilzwijgen. In een web van sombere gedachten glijdt ze verder onderuit. Wie is er om haar op te vangen?

In ‘Wat de f*ck is geluk’ zingt Piep, samen met haar vader en haar psycholoog, de lelijke puberdingen van zich af. Acht liedjes die je een spiegel voorhouden en behoeden voor de afgrond. Want zwijgen lijkt soms makkelijk, maar is nooit de oplossing. ‘Wat de f*ck is geluk’ is een kort rockconcert over de daverende stilte van binnen en de irritante buzz van de wereld om je heen.

De voorstelling geeft de sombere puberziel een stem. Goedbedoelde adviezen, slappe analyses en kromme redeneringen brengen immers geen enkel kind weer dichter bij ‘blij’. Laten we eerst maar eens luisteren, want tussen de woorden en de stiltes ligt een schreeuw om hulp.

Deze 35 minuten durende voorstelling is gemaakt voor het onderwijs en kan gevolgd worden door een nagesprek. Maar kan zeker ook voor volwassenen worden gespeeld. Er is voor docenten educatief materiaal beschikbaar. Het onderwerp is actueel. Jongeren hebben behoefte aan contact hierover.

Voor het onderwijs is een educatief pakket beschikbaar. Neem contact op met Willemijn Bosman voor educatief materiaal op maat.

Ben je somber?
Heb je hulp nodig? Klik hier voor een lijstje met adressen waar je terecht kunt!

Ben je ouder en maak je je zorgen om jouw kind? Klik hier voor meer informatie. 

Reacties (1)

  • prof.dr. (Loes) LGMT Keijsers, Erasmus University Rotterdam:

    "Het was echt een mooie dag, met een gouden randje door jullie inzet. Het viel allemaal perfect in elkaar; wetenschap, kunst en dialoog. Wat goed om te horen dat jullie doorgaan. Ik zal jullie van harte aanbevelen en er zijn ook veel mensen in de zaal nu helemaal fan!"

Speeldata

Boekingen voor theaters en scholen: STT Produkties
Boekingen overige: Kracht van Beleving

Neem ook contact op als je een besloten voorstelling wilt bekijken of meer wilt weten over de voorstelling.